sobota 9. srpna 2014

Pátek 8.8.

Včera jsme se s dětmi hecovali, že začneme běhat. 8h ráno a spáči ještě spí. Později už to nepůjde kvůli horku, vybíhám tedy sama. Mělo to překážku. Mé tenisky zůstaly včera při bouřce venku a do rána neuschly, takže nepoužitelné. Matyho jsou o číslo menší, ale lepší než nic. Běžím. Taky jsem si řekla, že už musím zjistit, kde se dá vejít na cestu, která vede tady pod pozemkem. Jezdí tu lidi na kole a běžci občas proběhnou, ale ze zahrady žádná vrátka na cestu nejsou a v nejbližším sousedství taky žádný vstup. Ok, vybíhám tak, abych v obytné čtvrti co nejvíc kopírovala cestu. Cca po 300m je ulička v jejímž ústí je travnatá plocha – vyjímečně neznačená Privat. Nabíhám tedy na moji průzkumnou cestu. I když sluch bystří co to jde, snažim se nemyslet na chřestýše a pavouky, kteří tu žijí.  Myslím na slova Erin, že to s tou zvěří nesmíme vnímat tak dramaticky a taky na všechny běžce a cyklisty, kteří se tu též pohybují.  Na kojoty taky stále čekáme a oni nikde.
Uvařila jsem brokolicovou polévku. Docela se podobá té domácí, i když z trošku jiného bujonu a zahuštěná jinou moukou.
Odpoledne jedeme na zimák.  Volné bruslení je fajn. Na ploše se pohybuje cca 20 dětí různého věku ve výstroji. Rodiče a diváci mohou sledovat bruslení zpoza zasklené stěny. Tedy ted v létě sedíme pěkně v teple. Maty bruslí společně s ostatními na vzdálenější straně od nás, takže vidíme hůř. Navíc má černý dres, jaký má i několik ostatních kluků. Maty se seznámil s jedním z kluků, který hraje v kategorii Midget, což je jedna z možností i pro Matyáše.
Večer děti sjíždí jeden z 300 set programů v televizi za druhým a já se snažím opět napojit na komunitu home-exchange. Zjistila  jsem, že mám prošlou registraci (aha, proto se ted delší dobu nikdo neozýval) Po zaplacení se ihned dostávám zpět ke svým komunikacím a zkouším znovu oslovit vytipované rodinky zde ve Fort Collins. Rozšiřuji svou nabídku na celý příští rok. Poptávaní mají tedy možnost ubytovat nás v průběhu podzimu – Říjen – Prosinec a já jim nabízím kdykoli v příštím roce přijet k nám. Bohužel v systemu není nikdo nový. Škoda. No nevadí, zítra se začnu porozhlížet po realitkách. Ale máme čas do konce září a věřím, že vyřešit situaci s bydlením nebude problém.
Taky se snažím naplánovat nějaké výlety. Děti musí být příští pátek ve škole na jazykovou zkoušku a pak v pondělí 18.8. už jim začíná škola. Máme tedy neděli až čtvrtek na případné výlety.
Zjištuji, že většina zajímavých míst, které chceme vidět, jsou na jihu Colorada. A to znamená, že bude asi lepší opustit na pár dní Fort Collins a přemístit se na jih.

Ještě to zítra proberu s Pat a Dwaynem, ale největší stolovou horu světa Grande Mesa nebo Velké písečné duny, skalní města Mesa Verde či nejvěšší vysutý most  u Canon city bych opravdu ráda navštívila.  

Žádné komentáře:

Okomentovat