středa 6. srpna 2014

Středa 6.8.

Středa 6.8.
Matyáš je geniální, rozhýbal internet na domácím počítači a tím pádem i tisk. Už jsem byla odhodlaná jít tisknout do Kinko’s  copy cetra, jak doporučil Johník, ale Maty nás zachránil. Dotiskla jsem tedy očkovací průkazy, smlouvu s Tmobilem, rodné listy a vše dokompletovala. A jede se do Lovelandské školy. Je tu dnes rušněji než minule a tak se ztrácí moje představa, že budeme s úřednicí procházet všechny dokumenty zda je v nich vše potřebné. Složku si od nás vzala a jediné co jsme řešili byl ročník, do kterého děti zapsat. Bude volat ohledně termínu přezkoušení z angličtiny.
Zjistujeme, že kousek za školou je jezero. Parádní, ale bohužel jen na romantické procházky, koupat se tu smí jen na cca 50m2 ohraničené plochy, což je celkem masakr jak můžeme vidět. Jezero je soukromé.
Dnes potřebujeme udelat velky nakup potravin. Všechno včetne cukru, mouky, kafe, čaj, maso. No, zkrátka se trochu zásobit, abychom nejezdili kupovat potraviny ob den. Walmart nacházíme opět kousek od domu na jedné z hlavních tříd vedoucích z jihu na sever a tedy od nás směrem na centrum.
Na obed už jsme zpet. Snazim se vyrobit něco na způsob mé tradiční směsi z mletého masa se špagetami. Směska se vcelku povedla, ale špagety jsme tak uplne netrefili. I když člověk by řekl : co se tak nedá trefit na špagetách? Ale totálně se při vaření rozlámaly a chutově to bylo takové bez chuti a zápachu, trochu blátivé konzistence.
Odpolední siestička a podvečerní vyjíždka na našich nových kolech, juchuuuu J
Káťa nám dala košem, takže první průzkumnou vyjíždku podnikáme s Matym sami. Prohlédli jsme cyklo mapu a bohužel zjistili, že super stezky jsou kousek dál, kam je třeba se přiblížit po silnici. Což se mi zatím nelíbí. Mají sice značené na silnicích pruhy pro cyklisty, ale některé silnice jsou fakt dost frekventované. A tak jsme dnes projeli naší čtvr´t, krosly jednu hlavní  ulici a ocitli se v druhé obytné čtvrti.  Tou jsme se opět po přejetí jedné čtyřproudovky (samozřejmě na přechodu pro chodce– info pro babičky J) dostali k jezeru, okolo kterého vedla luxusní stezka. Na naše poměry nic velkého, ale uprostřed seděli na jakémsi ostrůvku nádherní pelikáni.  Začali jsme se  vracet zpět. Naštěstí cesta vedla většinou po rovině. Dva, tři malé kopečky nám daly dost zabrat. Kola sice máme a darovanému koni na zub sahat nebudeme, ale bude to velká výzva a posilovna tyhle půjčené bicykly. Jsou to kola, kterým zde říkají „městská“. Žádný horák“ s parádní přehazovačkou, jak jsme zvyklí. Ale jsme za ně vděční.

Večerní víření v Jaccuzi asi zavedeme jako tradici, pecka ! 

Žádné komentáře:

Okomentovat