pátek 5. září 2014

5.9.2014 - pondeli-patek

V utery jsem se vzbudila hrozne unavena. Spatne jsem spala a v noci asi 2 hodiny strasila. Tentokrat bohuzel ne nadsenim, avsak nejaky nocni mury. Vubec se mi to nehodi. John me pozval do Rotary klubu, potrebuji byt spolecenska. No to jsem zvedava, jak to zaridim. Kolem poledne bych jeste nemusela mit velkou krizovku.
Porad jsem se vyptavala, co krom Duck Race dela Rotary za akce a o cem to presne je. A tak jsem pozvana na obed v ramci jejich pravidelne kazdotydenni schuzky. 
U vchodu dostavam cedulku se jmenem. Vsichni clenove nosi cedulky. Uzitecne, clovek se vyhne trapnosti z nezapamatovaneho jmena. John me predstavuje par lidem. Vsichni, jak jinak, nez mili. Jdeme si nabrat obed a natocit caj nebo vodu. U obeda sedime u stolu o sedmi lidech. Stolu je v sale celkem asi 16. Vsichni se samozrejme zajimaji, kde se tu beru a na jak dlouho tu jsem a co deti a skola atd...tyhle vety uz mrskam anglicky, jak kdyz bicem..:-)
Po obede si vsichni stoupnou, probiha kratka modlitba a pak spolecna pisnicka. Vsichni vypadaji uvolnene a ve velke pohode. Po opetnem usednuti, se chopi slova moderatorka a vyzve pritomne, zda chce nekdo neco ostatnim povedet. A je to tady.. hned jako druhy se chopi slova John a ze by rad predstavil sveho hosta- prijmeni trenoval cestou v aute:-) a ze jsme tu na homeexchangi a ze on se zenou jedou ted do Prahy. A ze jsme se s detma zucastnili i slavneho Duck Race. A ze mi timto predava slovo, pac dle jeho slov mluvim dobre anglicky, tak i ja muzu neco povedet. Chaaaaa:-)))
Mnoo, uplny prekvapko to nebylo. Trochu me na to John pripravil. A tak nastupuju pred cca 100 amiku, kteri ocekavaji co jim povim. 
A tak zacinam tim, ze dekuji Johnovi, ze chvali mou anglictinu, ale ze ja si to nemyslim a tak doufam, ze budou posluchaci shovivavi a omluvi me pripadne chyby. A pak ze jsme s mymi 15 letymi dvojcaty navstivili Duck Race a ze to byla podarena akce a ze vzdy ocenuji, kdyz se povede spojit charitu- ziskani penez s tim, ze je zabava. A ze dekuji Johnovi za prilezitost takove akce se zucastnit a jim za pozornost. Sklidila jsem potlesk a usmevy ze vsech stran. Bylo to skvele mluvit pred tolika lidmi v cizi reci, ve ktere zrovna neoplyvam sebejistotou a byt tak v pohode diky tem vsem optimistickym lidem kolem, kteri necekali, az udelam chybu, ale zajimali se o noveho cloveka a co jim povi. Za tohle americany cenim, velmi.
Ve stredu nam Betty s Johnem odjeli do Prahy. Je to zvlastni, ze uz mesic jsme v jejich dome. A ode dneska jeste mesic sami. A ze oni jedou ted do naseho domecku ve Slivenci. Moc si preju, aby se jim tam libilo stejne jako nam se libi tady u nich.
Skoda, ze tam nemuzu byt taky s nima a vsechno jim u nas doma, ve Slivenci a v nasi krasne maticce Praze ukazat.
Jeste, ze tam mam Luci, maminku, Johnika a kamarady, kteri jim pobyt verim taky zprijemni. A myslim, ze si to nakonec uziji vsichni. 
Betty s Johnem nam nakonec nechali psiku Emy a Pikyho na hlidani. Jsme radi, uz jsme si na ne moc zvykli. Jsou to mazlici. A kojot se zatim zadny neukazal a pred orli a jestrabi ty milacky myslim zvladnem uhlidat. 
A kocour Fatsy je takovy mazel, ze ho Maty kazdy vecer musi s tezkym srdcem dat ven z pokoje, protoze se s nim nevyspi jak se lisa a samou laskou slinta. Vazne..:-)

Ve ctvrtek jsem nenastartovala auto. Trosku jsem znervoznela, ale s pomoci mych duchaplnych deti, ktere nepromarnili sanci a bleskove se naladili z ranni spruzele nalady na tu nejvice pozitivni a podporujici, jsme situaci vyresili. Zavolala jsem Scotovi, ten bohuzel nema startovaci kabely. Ale kdyz je najdu v garazi nebo jinak sezenu, je ochoten prijet. Kabely jsem nenasla, ale zahledla sousedku od naproti, co se pristehovali min.tyden. Z velmi ochotne mlade, drobnejsi zeny, se vyklubala byvala vojacka, ktera nejen, ze vozi startovaci kabely v aute, ale dokonce s nimi umi zachazet:-) Wow, zachrana!
Zachrane vsak predchazelo zavolani do skoly a omluvenka. Bez auta se tady clovek nehne, a tak v okamziku, kdy rozjeti auta nevypadalo na nejblizsi okamziky nadejne, skolu jsem k obrovske radosti deti, odpiskala.
Ok, auto nastartovane, ja seznamena s novou sousedkou Natasou s ceskym tatinkem, jak jsem se stihla dozvedet.
A Kata ma bleskurychle nahradni plan. Shopping v TJMax, coz jsme mely vyhledove stejne v planu. Ok, jedem.
Prijemne si zashopujem a ejhle, auto opet  nejde nastartovat. Co ted? Liduprazdne parkoviste, jen obcas nejaka damicka s kabelcickou. Ani si netroufam oslovit o startovaci kabely.
Po cca 10 minutach jiz lehce zoufaleho postavani u auta zbystrim v jednom z okolnich obchodu autopotreby. Neni mozna, na tu smulu, mame fakt stesti.
Chlapici z autopotreb ochotni. Konstatuji, ze baterie je dead a ze i kdyz to ted nastartujem pres kabely( coz v prvnim kroku udelali), stejne se situace bude opakovat. Dobit baterii pry nepomuze. Co ted? Auto neni moje. Mam rozhodnout o koupi nove baterie za 100 $ a nebo to jeste zkusit, odjet a mozna problem jen odlozit na jeste mene vhodnou situaci? Kupuji baterku a doufam, ze Betty s Johnem moje rozhodnuti nebudou povazovat za spatne.
Tak mame za sebou prvni krizovku. Clovek v neznamem prostredi trochu spanikari, to musim priznat. Ale nakonec si uvedomuji, ze vse funguje vsude stejne, a ze to chce hlavne klid:-))

A opet se ukazalo jak moje deti jsou skvele a podporujici osobnosti. V krizovkach, at uz se jedna o problematicky pristup hokejistu nebo vybitou baterku, jsou to Kata s Matyasem kdo rikaji: mami to chce klid, o nic nejde, pockame, vyresime to...
No zkratka vsechno to, co jsem jeste nedavno rikala nebo jeste i ted obcas rikam ja jim. Nejak se nam to obraci. Uzasny...:-)

Patek
Dnes jsem koupila tatovi letenku. Pristi tyden jede za nama. Je z toho trochu na nervy, ale zvladne to:-) s bratrikem jsme usoudili, ze je to dobry darek k jeho 70tinam pristi rok. A deti se na dedu taky moc tesi. 

Volala Audrey. Zve nas zitra k ni na brunch. Taky chceme o vikendu na golfik.
Uvidime jak bude. Dnes cely den mlha, dest a pravy podzim. Ale jeste vcera vedro jak uprostred leta. 

Žádné komentáře:

Okomentovat