neděle 30. listopadu 2014

17.-25.11.

Pondeli 
vetsina casu se toci kolem vyrizovani situace s autem. Prvni dny kazdy den hovor s Volvo Pedersen a snaha dostat od nich odhad ceny. Hovory s Ruth a Petem. Nemuzeme nic delat. Pojistovna tez neuspela v tom, aby se odhad ziskal driv. Koncem tydne Pedersen hlasi, ze driv jak do pristi stredy do nebude. 
Pote co se moralne srovnavam s tim, ze me tenhle vylet bude stat o dalsich 20 tisic Kc vic na pujcovnem auta, se snazim vypujcit v Hertz. O vydajich kolem rozbiteho Volva zatim nemluve. Hertz ma auta dnes vypujcovane. Rezervuji na zitra- utery. Betty s Johnem me opet pomahaji s odvozy. 
V utery pujcuji v Hertz Toyotu. S totalne blbym pojistenim. Vyjimecne jsem narazila na neochotu. Chlap v Hertz nemel vubec zajem najit reseni a pomoc. Nabidl mi zakladni pojistku, ktera kryje do 1000$ za cca 300$ nebo kvalitni za cca 600$ s dobrym krytim. Oproti nabidce, kterou jsem nasla na webu je to opet o dalsich 300$ vic. Me argumenty, ze na webu maji jinou nabidku a ze jsem se vcera po telefonu ujistovala, ze mi na prodejne prodaji to stejne co nabizeji na webu, ignoroval. Na prodejne nebyl pristup na net a jeho system mu ukazoval pouze tyto dve moznosti. Beru tedy nizsi pojistku, ale s tim, ze budu muset auto dopojistit jinak. Komplikace.
Doma vysvetluji situaci Johnovi a ten se mnou hleda moznosti. 
Resenim je nakonec vraceni Toyoty. Ja budu jezdit Bettinym Lexusem s dobrou pojistkou a Betty bere Toyotu z Hertz bez pojistky. V pripade pojistne udalosti by Betty pouzila jejich pojistku. Ti lide jsou genialni. Moc jim dekuji.
Snazim se rano cvicit. Presto, ze prumerne 4x tydne plavu, boli me zada. Nevim proc. Snad kdyz zamakam na brisnich svalech, bolest polevi. Fyzicky se jinak citim skvele. Nevim co ta bedra, ze se ozyvaji. 
Makam hodne na prezentaci pro Rotary, chci to mit pripravene, vedet o cem mluvim a citit se dobre. 
Taky je obcas potreba neco poladit do prace. Nakupuju a varim. Deti prichazi ze skoly hladove. Skolni obedy jsou fakt slabota. Stoji to majlant a deti se vetsinou nenaji.
Situace s obedy neni jak jinak resit. 
Ctvrtek - John pro nas pripravuje uzasne jidlo v Slow Cooker neboli Crock Watcher. Genialni hrnec, do ktereho rano clovek da vsechny ingredience a vecer prijde k hrnci s hotovou dobrotou. Neni treba zadna prace v prubehu dne. Uzasny, to chciii:-)
Po veceri sledujeme film 42. Matyas ma na mistnim dresu c.42 a John kdyz to zjistil, vypravel pribeh o slavnem cernosskem hraci basebalu Jakie Robinsonovi, ktery nosil tez 42 a ktery byl prvni cernoch v basebalu.
Uzasny pribeh o tezkych casech, kdy cernosi nemeli v americe stejna prava a mnohdy velmi tezce si je ziskavali. 
Patek - Opet pracuji na prezentaci. Delame jeste docela dost uprav s Lynnem po telefonu. Bude to fakt dobry. 
Odpoledne Maty trenink v NoCo, Kata pote v Epicu. Behem Matyho treninku povidame s rodici. Je uzasne jak vypraveji, ze jejich kluci budou Matyase moc postradat v tymu az odjedem. Ze ho povazuji za jednoho z nejlepsich hracu a ze ho berou jako skveleho partaka v tymu. Skvele. Ptaji se nas co delame o vikendu 6-7.12. a nastinuji, ze by moc radi rozluckovou party, ze pry jsme jako rodina skvele zapadli do tymu. Ocenuji i Kati ucast na zapasech a jeji foceni zapasu a kluku. Jsou fakt bozi:-)
Z NoCa jedeme na Kati trenink do Epicu. 
Sobota - volno. Odpocivame. Odpoledne me Betty pozvala na koncert sboru. Vecer jedeme na hokej do Bydweisser haly. Dostali jsme 4 listky na chlapi Colorado Eagles proti Grizzly Utah. Bereme Camerona, je nadseny, na hokeji je po treti v zivote. 
Nedele - zapas 7.30 v Boulderu.
Vstavame v 5h. 6.30 odjezd. Cesta dobra, kousek pred Denverem snezi, ale az na techto 5-10 se snehem se jede dobre. 
Kluci posledni zapas prvni casti souteze remizuji. Celkove maji 4 vyhry a 2 remizy. Super vysledek. 
Ted budeme cekat na rozpis dalsiho kola souteze a doufat, ze si Maty stihne zahrat posledni dva zapasy nez odjedeme. V 10h uz jsme zpatky. Pres den dohanime spankovy deficit. 
Vecer jdeme do kina na Kacenky vytouzene Hunger Games. Predtim pizza v Pizza Hut. Podnik nic moc, ale pizza skvela. 
Pondeli - odpoledne mame prvni zkousku prezentace Zivot v CR za komunismu. Divaci jsou Kata, Maty, Betty a Lois. Betty se podari pripojit notebook k televizi. Dle planu John uvede prezentaci slovy o homexchangi a predstavi me. Lynn rekne zacatek historie od konce prvni svetove do konce 40tych let, kdy nastupuji ja. Snazim se povypravet o nejdulezitejsich bodech historie mezi 1948-1970, kdy se dostavam k memu narozeni a mluvim o mem zivote prvnich 19 let do revoluce. Pak jeste kratce o zmenach po komousich a konec, prostor pro diskuzi.
Ze zacatku jsem hodne nervozni. Nervozita do me vjela tesne v okamziku, kdy jsem zacala mluvit. Trvalo cca tretinu doby prezentace nez se mi povedlo zklidnit dech a uklidnit se. S tim musim neco udelat. 
Utery- pripravy na Thanksgiving. Pecu Linecke, chleba dle receptu Marusky, Pan de Muerto ve tvaru vanocky. Kata ma dnes svatek. A miluje carrott cake. Takze jeste svatecni mrkvovy dort. Pred 11h, kdy odchazime do Rotary, mam dokoncene Linecke, chleby a carrott. Testo na vanocku ala pan de muerto zadelavam v mezicase po Rotary nez jedu pro deti. 
K svatku jsem Kate koupila jeji vysnene plavky Nike v MI Sportu. 
Cestou do Rotary jsem volala Romanovi o rady k prezentaci. Diky jemu za uzitecne rady.

Žádné komentáře:

Okomentovat