neděle 30. listopadu 2014

Thanksgiving Ctvrtek

Ranni seslost pred 7h, klasika Dwane, ja a Sheryl.. Uz to vnimam jako takovou domaci tradici. Sedet rano v tom bajecne pohodlnem kresle zabalena do deky, pit horky caj s mlekem z wyomingskych mega hrnku, povidat tise s Dwanem a Sheryl a pozorovat skrze obri okna rozlehlou louku pred chatou, zda se neobjevi nejake stadecko jelenu, losu ci nejaka ta divoka kocicka. 
Obrovske hejno divokych krocanu asi tentokrat neuvidime. Posledni stopy jsme nasli na terase vcera po prijezdu. Krocani se tyto dny drzi zpatky, precijen je Thanksgiving!
Po 8h vychazi slunce a louka pred chatou se leskne blysticimi rampouchy. Shodujeme se, ze neco takoveho jsme nikdo jeste nevideli. Vsechny keriky, odkvetle kvetiny, ale hlavne vysoka trava po cele rozlehle louce, jsou obalene ledovymi rampouchy, ktere se ve slunci lesknou a jako by se blystela cela louka. Fotim jak o zavod. Jen co prichazi Kata, bere tez fotak a vyrazi zachytit tu nadheru.
Kolem 10h snidame a pak se zacina chystat velke obzerstvi. Na krutu je dovezen specialni plynovy hrnec. Vari se brambory na kasi. Sladke brambory se zapekaji v jakesi pyre posazene pekanovymi orechy. Omacka na krutu. Salat z jablek, hroznu a rapiku celeru. Dressing neboli stuffing z jehneciho masa a ryze. Desert je Palisade Peaches Crisp. Vse vynikajici.
Jidlo se podava kolem 3 hodiny odpoledne. Vynikajici krocan s nekolika prilohami. Hlavni sefkuchar je Paul, ale ruku k dilu priklada kazdy. 
Dwane jediny se k vareni zrovna nehrne. Zato zatim zprovoznil druhy snezny skutr a snazi se, aby se nasi pubertacci meli co nejlepe. Vyrazi s Matym na objizdku do lesa. Pote Maty s Katou sami. Neskutecne se na skutrech vyradi. Je to uzasny co se da uzit zabavy. 
Dwane chudak od vcerejska porad jen neco opravuje. Nejdriv zapadle auto, pak topeni, dnes skutr. Jeste, ze si vi se vsim rady.
Maty me pozdeji tez ukazuje okruh pro skutr. Je to bajo. Je nadherne, sviti slunicko a plane kolem se blyskaji, snih krupe. 
Po skvelem obede Paul navrhuje "napicek" Svely napad! Po uklidu svatecniho stolu zaleham nasedacku proti krbu a citim ten nejvetsi relax a pohodu. Paul usina v kresle a vsichni ostatni se prepinaji tez do klidoveho rezimu. Tise nam k tomu hraje vanocni muzika. Ooohh, uzasna pohoda. Deti jeste do tmy venku na skutrech a pak tez Maty zaleza do pokojiku k mobil hram a Kata navleka koralky. Pat mela skvely napad a ma obrovskou zasobu koralku. Kata travi velkou cast dne navlekanim. Obdivuji jeji trpelivost a napady. Uzasna umelkyne, sikula. 
Vsichni jeji naramky a nahrdelniky obdivuji. Jsou fakt super, Kata ma fantazii jak rekla Pat: out of boxes, po nasem neco jako bez hranic. 
S Matym a Sheryl hrajeme hru Clue a pak Sheryl ucime prsi. Je skvela. Nevzdava se, hrajeme nekolik her a ke konci uz zvlada vetsinu pravidel. To se o me a Matym v pripade Clue rict neda. No Maty lepsi, ale mame rezervy. Zitra to musime zkusit znovu.
Navecer se podava jeste desert. Broskvovy crisp se zmrzlinou a slehackou. Bomba! 

Žádné komentáře:

Okomentovat