čtvrtek 11. prosince 2014

2.-10.12.2014

It was my pleasure to participate in the Rotary program. You helped our club and me understand more about the Czech Republic. I will miss seeing you at Rotary.
Lynn

Streda- Betty s Johnem odjeli do Great Junction. Sky ma mistrak v plavani, tak jeli fandit. Vraci se v sobotu, tak mame na starosti cokliky. To budou spat zase se mnou. Mam radost, zvlast Emi se hezky tuli. 
Patek- Mikulase jsme si nadelili pod stromecek. Vanocni vyzdoby uz dosahli dokonalosti a v dome stoji dva stromky. Zapas Boulderu v 8 vecer. Jizda po I25 smer Denver v patek vecer me netesi. Tusim provoz a tak vyrazime driv. Na zimaku jsme asi o 20 min driv, ale tady se to neda odhadnout s provozem. Patek odpoledne je ale vcelku jistota. Moc pekny zapas. Vyhra 5:1 a Maty uvodni gol. Super!
Sobota- relax a pohodicka. Ranni cviceni, kolem 11 hod., kdyz vylezou pubertacci davame nasi vyjimecnou, ale opravdu vyjimecnou slaninku s vajicky. Tuhle super nezdravou snidani tady fakt mivame jen kdyz je cas. Jak uz jsem asi zminovala, jime tu docela zdrave. Pres tyden varime s Betty, stale berem zeleninu od Erin z farmy, takze zadny nezdravosti. Deti uz obcas prskaj, zvlast kdyz Betty pridava fazole. Ty nemusej. 
No obcas na ceste na zapas nebo zavody fast foodek dame, ale spise vyjimecne.
Pres den makam na darkach. 
Nedele
Poustim hned rano pocitac a nez pubertacci vylezou ze svych nor, pracuji na darkach. Jeste, ze se dnes da vse objednat.
Snidane opet kolem 11 hodiny a vyrazime do Denveru. 
Jeste pred zapasem navstevujeme Players bench- hokejovy obchod. Maty chce nejake darky pro kamarady. Obed v cinske restauracce. Cina je jistota snad vsude na svete. 
Zapas v Denveru - Littleton jih, jen asi ctvrt hodinky od obchodu. 
Posledni zapas Matyho s tymem. Docela zjitrena atmosfera, kluci chteji vyhrat. Pro Matyho. Maty pro ne..a pro dobry pocit z posledniho zapasu na rozloucenou. Bohuzel neni prano. Prvni tretina jeste dobra 1:1, ale pak uz se vezou. Vysledek 1:5 a kluci smutni. 
Hovor s rodici kluku opet dojemny. Pry at tu Matyho necham, ze se o nej postaraji, ze jejich synove nechtej o Matyho v tymu prijit. Na patek vecer, po treninku v NoCu naplanovali party. 
Cestou domu nam to pekne srotuje v hlave. Jak jen by to slo zaridit, aby tady Maty mohl dohrat sezonu a pritom mohl dokoncit rocnik na gymplu v Praze? Kde vzit penize? Kde by bydlel, mysli to ti rodice vazne, ze by mohl u nich? Jel by sam? Toho pry by se nebal, citi se na to. 
A co Slavoj Zbraslav? Tam se na Matyho taky tesi a maji ho radi. 
No musime to jeste promyslet ze vsech stran.
Pondeli
Darky, darky, darky.. Narocne!!! Moc obdarovavanych, transport do CR nic moc, logistika kupovanych darku zde a online doma...atd...
Vecer oba treninky v Epicu. Po tydnu zase plavu. Je to boziii. Vyrivka na zaver uzasna. Rikam si, ze to je neco, co chybi v Podoli. Musim po prijezdu dat rec s reditelkou. Natahla by urcite do Podoli vic zakazniku.
Utery
Post na FB z Podoli. Prave byl zahajen zkusebni provoz noveho relaxacniho bazenku, teplota 35st. Booombaa!!! Je to vubec mozne? Ta souhra mych myslenek vcera a otevreni bazenu o den pozdeji??? S Podolim jsem fakt srostla...vim co potrebuje. Skoda, ze vztahy s reditelkou nejsou lepsi. Daly by se tam vymyslet zazraky...
Rotary v poledne na obed. Krasa co lidi za mnou jeste prichazi v souvislosti s prezentaci minuly tyden. Ti lide jsou uprimne nadseni a dekuji mi, ze jsem jim rozsirila obzory. Par lidi mi reklo, ze moje prednaska byla pro ne dojemna. Nekteri se jeste ptaji na otazky, ktere minule zapomeli polozit ci nestihli. Je to uzasne.
Z Rotary rovnou do Barnes&Nobell. Ten obchod miluju. Shanim knihy ceskych autoru. Jediny Kundera na sklade. Jeste musim zkusit obchod na Colledge. Taky volam Toma s dotazem jak predat Horici ker ke shlednuti amikum. Je to nejak komplikovane pro zemi, kde se nesmi stahovat...
Vecer trenink s Katou. Plavu a po plavcu se stavuji za trenerem. Ben je fakt sympatak. Pry mu tu mam Katu taky nechat. Peje ody jak Kata skvele plave, dela obrovsky pokroky a jak svele zapadla do party. Jezisi ja mam tak uzasny detiiiiii. Jsem nadsena a hrda matka! 
Streda - Denver capitol. 8.15 sraz u Targetu v Lovelandu.  Jim Wellker z Rotary nabidl me a detem prohlidku Kapitolu v Denveru. Drive tam pracoval a je schopen nabidnout i verejnosti skryta mista. 
Kapitol je fakt nadherna budova s cerstve se blystici zlatou kupoli. Byvala medena a pred par lety ji potahli zlatem. Stale jeste ma Colorado zlate doly, tak jak by ne..
Nejprve jdeme standardni prohlidku s milou, ale trochu pres miru upovidanou pruvodkyni. Vezme nas nahoru do domu, na ochoz ven, kde mame nadherny vyhled na Denver a hory v pozadi. To mesto ma fakt uzasnou polohu. 
Pote jdeme po budove, nahledneme na dve ziva jednani, jedno senatni a jedna komise. Oba pripady v okamziku, kdy vejdeme do jednaciho salu jde Jim na stranu republikanu, ze pry nemuze stat jinde. Fakt zarytej republikan. 
S nim pak potkavame nekolik jeho byvalych kolegu, s nekterymi dame rec, zajimame je, kdyz jsme predstaveni jako Cesi a Jim vzdy doda, ze ja vyrostla za komunismu. To je fakt bere..
Nejzajimavejsi je asi navsteva spravce trezoru. Sympaticky mladsi chlapik, jehoz tatinek byval velvyslanec v CR. Zili tam nekolik let v jeho detstvi, takze s nami prohodil par ceskych slov. A mame s nim foto v jeho kancelari u US vlajky. A takove trezory, jake maji zde jsem jeste nevidela. Starobyly a moderni model. Oba uctyhodne.

Cestou domu nas Jim vzal jeste na obed. Dala jsem si mnamozniho lososka.



Žádné komentáře:

Okomentovat