pondělí 22. prosince 2014

18.12.2014 Rozlucky a odjezd

Sobota
Party u Robyn a Scotta. Tak obrovsky kus masa upeceny v kuse jsem jeste nevidela. Do me trouby by se ta mega zebra plne masa, pres, ktere ty zebra samotna ani nejsou videt, rozhodne neveslo. Poznala jsem spoluhrace z kapely Zahatar- Saru a Chrisse. Sara sympatacka. Mala, drobna a energicka osubka se sesti detmi. Bomba. Jeji sestra zpiva operu a umi trochu cesky. Se Sarou a Chrissem se potkame znovu v pondeli na schuzce NoCo Artists u Betty a Johna doma. Na tu schuzku jsem opravdu zvedava. Projekt, ktery se bude probirat a k nemuz jsem prizvana me fascinuje. 
Nedele
Zaverecna party doma. Poradaji Betty a John. Pripravila jsem kureci stehenni rizky a bramborovy salat. Nacvik na vanoce, Maty se letos rozhodl, ze ryb na vanoce uz bylo dost a ze by si k salatu dal rizky. My s Katou zustaneme u lososka, ale milackovi rizecky samozrejme usmazim tez. 
Kolem druhe hodiny se mi postupne sjizdi mi nejmilejsi. Prvni jsou tu Audrey s Georgem. Dalsi Ruth s Petem, Pat, Dwane a s nimi Paul. Bohuzel se omluvili Tracy, Eric a Anna. Anna je nemocna. A tez mi tu chybi moje mila Erin se Samem a detma. Prichazi i Scott s klukama, Kata ma kamosku Eve z plaveckeho klubu. Ember a Misty se stavily rozloucit. Ze je na party i Beky jsem si vsimla az temer ke konci. Kazdy dostal na uvitanou Becherovku, bavi me jak jim chutna. A jsem neskutecne rada, kdyz vidim v druznem hovoru Pat s Audrey nebo Betty s Paulem ci Arnoldsema. Moc me tesi, ze jsem seznamila tyhle skvele lidi a vidim, ze to mezi nimi funguje. Miluju tohle propojovani lidi. Deti se taky bavi. Air fotbalek a pozdeji poker particku vcelku pekne propojil. 
Kolem 5pm se vetsina odebira k domovum. Avizovana snehova boure se nastesti nekonala. Vcera jeste nadherne teplo, ale na dnes predpoved: ochlazeni pod nulu a snehova vanice. I mistni meteorolog ma tezky chlebicek jak vidno:-)
Pondeli
Balime. Za tri dny jedeme domuuu. Uz za tri dny. Deti delaji zaverecne zkousky. Ani moc nestresuji, pry v poho. Je pravda, ze skola je tu snazsi. Ani zaverecne zkousky je zvlast nevyvadi z miry. Snad jen Matyho "oblibena" Speech je mirne stresujici. Ucitelka nezadala tema predem, takze obavy panuji. V utery vecer vedeme vcelku vaznou diskuzi na tema: je nutne na zaverecnou zkousku opravdu jit? Samozrejme, ze je...
Nakupuji par posl.darku v centru Fort Collins. 
Vecer velmi dulezita schuzka k projektu NoCo Artists. 
Utery
Rano barvim vlasy Betty a striham ji. Na doporuceni Betty zakupuji ve Wallmart magic bagy, genialni pytle, do kterych se vysklada obleceni a vysavacem vysaje vzduch. Uspora mista v kufru, coz se s nasim predpokladanym mnozstvim kufru 6 celkem, opravdu ceni. 
V poledne posledni setkani v Rotary - vanocni, koledy, louceni s rotariany. Velmi dojemne. Ti lide za mnou stale jeste chodi s diky za prezentaci o CR a dojemne se louci. V tech stopadesati si nektere tvare ani nevybavuji, ale oni zjevne ted znaji me a louci se se mnou opravdu milym a dojemnym zpusobem. Po Rotary jdeme na pivko do sousedniho minipivovaru. Tech je tady v Coloradu spousty a jsou velmi oblibene. John si v teto micro brewery dava Plzen:-) chaaa ( doma pije Becherovku a v mistnim pivovaru Plzen) . Ja ochutnavam male dynove pivo. Pro me "nepivare" docela pitne pivo s nasladlou chuti a vuni jak pumpkin pie. 
Vecer ma trenink jen Kata, prichazi nadsena, ze i plavci meli napad podobny jako hokejisti. Dostala tricko Fast s podpisy lidi z klubu vcetne oblibeneho kouce Bena. Vecer becherovka s B&J, moc mile posezeni s muzikou a darky. Dostavam krasnou knihu coloradskych fotek, muziku coloradskeho autora se zvuky mistni prirody. Lovelandske srdce, tak to musim mit. Bez toho bych domu odjet nemohla. Povidame skoro do pulnoci. Zitrek bude narocny, ale je nam dobre. 
Streda- rano striham vlasy Audrey. Rozlouceni s ni a Georgem. Pote nakup v Loveland visitors center. Stale jeste zkousim sehnat hrnicek pro mamku. Od doby, kdy mi rekla, ze by rada takovy hrnicek, jako mam ja z Mesa Verde, tak ty hrnky nikde nevidim. Bohuzel ani v lovelandskem visitor centru. Obedvame se Sheryl v Henry's v downtownu. Tuhle hospodu mam fakt rada. Dopravam si na rozloucenou stejcky a tady jsou fakt mnam. Sheryl je sladka. Prijela z Cheyenne jen sama, aby se s nami rozloucila. Nemohla byt v nedeli na party. Po obede se mnou jela do skoly na rozlucku s Katou a Matym. Dalsi zlati lide, Sheryl a Paul. 
Vecer posledni treninky. Dojemne louceni s hokejisty. Kata mela uzasny posledni trenink. Trenovali jen cast treninkoveho casu a zbytek na rozloucenou hrali polo. Nadseni velike, louceni tez dojemne.
Vecer jeste sedime chvili s Betty a Johnem. Dnes ne tak dlouho, musime dotahnout baleni. Novy velky bag na snowboard, ktery jsem zakoupila za ucelem prepravy hokejek spolu s dalsimi vecmi, cekal az do teto posledni chvile na sve naplneni. Musi do nej prijit prvni prave hokejky. Tedy hokejky a zbyle obleceni, hygiena, ruzne darky a spousta nekoncicich malickosti, ktere i nadale odkudsi vyplavavaji. Je to fakt na doraz. Dve tazky maji lehkou nadvahu. Doufejme, ze u odbaveni budou shovivavi.
Mnoo, vlastne doufejme, ze odbaveni mne totalne nezruinuje. Story kolem priplaceni extra kufru je totiz tentokrat napinava. V utery jsem se jala priplatit online extra kufry.predpokladala jsem, ze zpusob bude stejny a samozrejme i ceny budou stejne. Kupovala jsem preci letenky u British hlavne i z toho duvodu, ze maji jasne a pruhledne podminky pro prepravu extra luggage.
Anabaze zacina tim, ze na webu British v sekci My booking nemuzu moznost : priplatit extra kufry vubec najit. Priblizne prvni promrhana hodina hledanim na webu. Po zoufale hodine vytacim cislo British hot line. Po priblizne trech pokusech, vyslechnuti nekolika hlasovych automatu, ze kterych zadny nenabizel mnou pizadovamou sluzbu, se dopracovavam na operatorku. Vykladam ji svuj problem a ona aniz by obzvlast resila duvod proc nelze v mem bookingu najit moznost priplaceni kufru, tuto sluzbu nabizi zrealizovat ihned ted telefonicky. S ulevou prijimam. Po dalsi stravene hodine, tentokrat na telefonu, zni nabidka prinejmensim lakave. Ok tedy, 3 zavazadla navic, 250$ a nadiktovani cisla me karty. Na to, ze na pozadani udavam cislo sve karty uz jsem si zvykla. I kdyz to stale nepovazuji za bezpecne.
Operatorka dokoncuje mou objednavku a ja se jen ujistuji, ze priplacene kufry uvidim v "mem bookingu" a zadam jestli by mohla poslat potvrzujici email, coz mi je slibeno. 
Do prijezdu ze skoly ve 3.30 vsak zadne potvrzeni a na bookingu tez nic. Tedy sbiram moral a zacinam opet telefonovat. Telefonuji do pul 6, kdy naprosto zoufala rusim planovany vyjezd s Katou do Candy storu a na prohlidku vanocne nasviceneho downtown Fort Collins,
Proces ohledne kufru pokracuje nasledujicne: v British airways me sdeluji, ze jejich pracovnice dopoledne udelala chybu, za coz se moc omlouvaji. Stazene penize, ktere opravdu z me karty odesly, vrati do 10 dnu...??? zurim. Takze u BA budou lezet az 10 dnu me penize za sluzbu, kterou mi nakonec neposkytnou. BA mi totiz sdelili, ze let zDenveru do Dallasu, nas prvni ze tri letu na ceste domu, je poskytovany American Airlines a tedy ze mam resit priplaceni extra kufru u nich. Nic platne mi neni rozcilovani, ze jsem letenku kupovala u nich a ze tedy ocekavam jejich podminky. Dalsi hovor s Aa tez k nicemu. American airlines nemaji moznost priplatit extra kufry online. Cenik, ktery mi pracovnice AA diktuje, zni velmi podezrele a hlavne silene. Vysledek meho cca 4-5 hodinoveho uterniho snazeni je ten, ze vezeme kufry ve ctvrtek na letiste a tam se musime nechat prekvapit o kolik nas zkasiruji. Ale opet jsem dukladne proklepla svou inglis. Nenavidim hlasove automaty a nenavidim velke korporace, ktere delaji z lidi idioty. 
Ctvrtek
John s Betty pro nas pripravili livance a vajicka se slaninkou. Milackove kvuli nam vstali driv, aby se s nami takhle rozloucili. V 8 prijizdi Pat a Dwane. U snidane moc nemluvime, louceni jak jinak nez dojemne. Slibujeme si, ze se musime videt co nejdriv. A s Betty a Johnem, stejne tak jako s Erikou z hokeje, to vidim fakt vcelku realne. 
Cesta do Denveru ubiha, zadny extra provoz na dalnici neni. 
Rozlouceni s Pat a Dwanem rychle pred letistem. Asi je dobre, ze s nami nesli dal, jen bychom prodluzovali smutne louceni. 
Kufry mame odbavene po 100$ za kus, tedy 300$ celkem. Nakonec stejna cena jako u British. Kdyby to tak nektery z pracovniku BA nebo American air.vedel a tuto info poskytl, to by se usetrilo casu a nervu...
Let z Denveru ma pul hodiny zpozdeni, let z Dallasu nakonec taky.
V Londyne nam to jen ukrati cekani a v Dallasu diky tomu stihame posledni pravy americky burger. Mnam. 
V letadle do Londyna sedim se smisenymi pocity a dopisuji tento blog. Zvlastni, docela jsem si nato psani zvykla a ted vlastne pisu zrejme posledni prispevek. No nevadi, stejne vubec nevim kolik lidi to cetlo a zajimalo. Ale urcite vim, ze jsem moc rada, ze mame tento fantasticky zazitek - pulrok v Americe, zaznamenany. Jsem rada, ze mame v blogu vybrane fotky a ze se muzeme kdykoli v budoucnu podivat a precist si neopakovatelne zazitky a zkusenosti z teto uzasne zeme, ktere jsme od srpna do prosince 2015 zazivali. 
Jeste bych rada napsala jakesi shrnuti, hodnoceni. Ale to pro ted odkladam. Jsme nekde nad oceanem a chce se mi spat. A moc bych chtela byt zitra trochu cila. Hned na letisti se uvidime s nasima a taky prijde Jana. Doma uvidim Lucku a vecer chci vyrazit do Prahy. Takze koncim a jdu nabirat energii na vsechny me milovane blizke doma v Praze..

Žádné komentáře:

Okomentovat