úterý 14. října 2014

Tyden s Pat a Dwane Moors

Sobota- Tabels. Charitativni akce CEO, nakterou me pozvala Ruth. Uzasne vyzdobene stoly, kazdy v jinem stylu. Nas vyzdobila Ruth po Mexicku.
Z Tabels jedeme s Pat do centra Cheyenne. V Just Dundee si kupuji tricko a western kosili. Majitelka obchody Virginie, velmi zajimava osoba. Drsonka, ktera se stara sama, nejvys s jednou zamestnankyni o dvoupatrovy kram cca 250-300 m2... Obdivuhodne! 
Nedele- Uzasny výlet do pevnosti Fort Laramie. Cestou projizdime Guernsey reservoir, kde mame naprosto o samote a na skvele romantickem miste picnic. Odtud pokracujeme k Register Cliff. Skala, do ktere zapisovali sva jmena imigranti, kdyz tahli v konskych povozech z vychodu na zapad s vidinou bohatstvi a lepsiho zivota. Podpisy zde nachazime treba i z roku 1855. 
Fort Laramie byla vojenska pevnost, kterou dal zridit Lincoln na ochranu imigrantu pred indiany. V techto, v te dobe nejnebezpecnejsich mistech meli imigranti vojensky doprovod, mohli zde prenocovat, doplnit zasoby. 
Pondeli- Rano pracuji. Uzaverka ctvrtleni na me v CR nepocka. I kdyz vetsinu prace zvlada bravurne maminka, musim tez zasednout a par veci poresit. 
Obed v nakupaky s Dwana prateli. Veseli chlapici. Je videt, ze jsou to fakt letiti a skveli kamaradi. Dwane vypravi jak si vzajemne pomahali stavet chaty, opravit cokoli co zrovna kdo potrebuje a nedavno, kdyz P&D praskla voda a meli vytopeny suteren v dobe dovolene, kamaradi nabehli a povoden zlikvidovali. 
Odpo vyjizdime do Denveru na Chihuli exibition.Cestou nabirame ve Ft.Collins Betty. Jedeme v sesti lidech, ja, Betty, Pat a Dwane, jejich pratele Sheryl a ..Vecere v Table 6. Vsichni z jidla nadseni. Ja si celkem nepromyslene dala chobotnici. No chapete ne! Chobotnici na horach, blbost! A podle toho to taky vypadalo, nedala se ukrojit a kazde sousto jsem zvykala az do uplneho rozzvykani asi 10 minut. Pouceni: chobotnici si davame v primorskych letoviscich:-)
Po veceri vyrazime na vystavu. Dle doporuceni az po setmeni. Nemile prekvapeni u vchodu: vyprodano, nasledujici navstevy az po puli rijna. Nutna rezervace! Ufff!
Zklamani ve tvari nas vsech graduje, kdyz vidime nadsene odchozi navstevniky. 
Moje skupinka se rozprchla na wc.
A ja se rozhoduji k akci. Preci to nevzdame, kdyz uz jsme sem jeli 2 hodiny z Cheyenne. A tak mobilizuji veskere osobni kouzlo a vyrazim okouzlit pokladni. Vite, prijela jsem az z CR a moji pratele me moc chteli ukazat tuto vystavu a ted jsou moc smutni, ze nemuzeme dovnitr a ze uz vystavu neuvidime, protoze uz podruhe nemuzeme prijet. Please, please, please... No a usmevava slecna vytiskla 6 listku, ja ziskala velmi kladne body a cela vyprava byla vpustena na unikatni vystavu sklenenych kvetin zakomponovanych do zivych kvetin v botanicke zahrade. Uzasny zazitek.
Utery 
Vyrizuji maily. Mensi shopping. Vyroba posteru na sobotni zavody Kati. Dwane bracha ode dneska v nemocnici. Rano upadl v koupelne, nevedi co s nim je. Nevypada to zle, asi otres mozku. Odpo jeste jednou downtown- shop Wyoming home, krasne western bytove doplnky a suvenyry. Vecere u Arnolds. Setkani s Erin. Prijela opet pracovne na tri dny. 
Zatmeni slunce bohuzel nevidime, ale uplnek ten vecer je famozni. Samozrejme Pete ma na FB opet naprosto dokonalou fotku. Je to fotokouzelnik:-)
Streda- cesta pres Medicine Bow do Saratogy. Nadherna horska panoramata. Kratka vychazka k byvale chajde, kde zili hledaci zlata. 
Picnic u Lake Mary. Opet romantika. Zvlaste s historkami na prvni randeni Pat a Dwana:-) 
Cestou jeste muzeum Encampment. Uzasny skanzen dolu na med. Zachovale domecky horniku, mestecko vcetne obchodu s vybavenim, lekarske a zubarske ordinace, rozhledny, jakesi lanovky, ktera prepravovala med, dvoupatrove wc-kadibudky- kdyz v zime napadlo hodne snehu, chodilo se do patra:-) atd. 
Navecer dorazime do hotelu Wolf. Dwanova nostalgie. Jeho rodina vlastnila v minulosti hotel a Dwane tady vyrostl. Neskutecne, kdyz mi ukazuje jak v soucasne restauraci meli s brachou loznice a kde je ted bar, mela maminka kadernicky salon. Tomuhle rikam prave cestovatelske zazitky, to se s cestovkou nepostesti. Jsem poctena o to vic, ze mi Pat prozradila, ze Dwane od prodeje hotelu, zde nechtel prespat. A ze jsem pry prvni clovek, kvuli kteremu se rozhodl v hotelu po letech ubytovat. Klobouk dolu, to se teda ceni.
Vecer navsteva Hot Springs. Dva bazeny s horkymi prameny, prijemny pisek na dne a vyhled na mesic v uplnku. Joo a jeste jsem zapomena poznamenat, ze predchazel uzasny obr stejcek, kterym jsem se neskutecne prejedla v hotelu Wolf, mnam.
Ctvrtek- mestecko vylidnene, vsichni sedi u snidane v jednom z mistnich podniku. Dwane potkava spoustu znamych. Cesta do Steamboat. 
Zde kava v prijemne literarni kavarne. Spousta polic literatury o marihuane a prislusne vyhlizejici personal dokresluji atmosferu tohoto krasneho a v zime jiste velmi zalidneneho strediska. 
Colorado ma jakozto jeden ze dvou americkych statu legalizovanou marihuanu od letosniho roku. 
Napr.narust homeless je od te doby obrovsky. Vsichni lide, ktere jsem tu zatim potkala vnimaji velmi negativne dopady tohoto noveho zakona.
Rozhodujeme se co s nacatym vecerem ve Steamboat. Ze tri moznosti: vzit hotel a prenocovat zde, odjet na chatu cca hodka odtud a nebo navrat domu do Cheyenne cca 3 hodiny, vyhrava chata. Super, miluju to tam. Cestou par jelenu, antilopy a jeden ( bohuzel nami) zajety bazant. 
Vecere grilovane kure z marketu a uzasne posezeni u krbiku. Nektere mistni vymozenosti opravdu hltam. Ze Steamboat tedy cca 2 hodiny pred prijezdem na chatu, Pat mobilem spustila topeni. Takze jsme dorazili do uzasne vyhrate chaticky. Kdyz pomyslim na nas sileny domaci ovladac topeni vim ted vic nez 100%, ze to bude prvni vec, kterou v nasem dome po navratu vymenim. A nebude to muset byt ani dalkove ovladany regulator mobilem. Spokojim se s tim, ze to ja, deti a pripadni dalsi obycejni smrtelnici dokazi snadno zapnout, vypnout a zvysit ci snizit teplotu. Aaaach, jak je to cestovani inspirativni:-))
Patek- navrat z chaty v Gore Pass. Zastavka v Laramie, polivka a kava v centru. Vecere u Fannings. Dalsi z mistnich kulinarskych zazitku. Grilovana zebra s vlastni Paulem vyrobenou salsou. Mnamkaaa!

Žádné komentáře:

Okomentovat