pondělí 17. listopadu 2014

10.-16.11.2014 Pocasi, Notebook, Prezentace Rotary priprava, Hory

Obrovska zmena pocasi. Jeste v pondeli rano jsme na lehko, tricko a mikyna a vecer uz mrzne. V utery snezi a pusobi to jako dokonala kalamita. Sypace nesypou, hrabace nehrabou. Do skoly jedeme krokem, silnice je namrzla a zasnezena. Betty rika, ze roky sypaly soli, pak se nekomu nezdala sul dost dobra, ze reznou auta. Tak zacali sypat nejakou chemikalii. Taky nebyla dost dobra. A tak letos nesypou vubec. Parada!!!
Kata ze snehu jak jinak nez...nadsena. Oba s Matym hned po prichodu ze skoly navlekaji sustaky a vyrazeji na zahradu. Psici dostavaji oblecky. Tedy Emi, abych neurazila otuzilce Pikyho. Emi je ladynka v ruzovem svetriku.

Po dlouhem rozmysleni si kupuji notebook. Neni to sranda, kdyz tomu clovek nerozumi, ale jak se zda, tak se na tom v dnesni dobe neda az tak moc zkazit. Vse co mam moznost zakoupit bude rychlejsi, s vetsi pameti, kamerou, USBckama, cteckama karet. Jedne to dnes uz temer nevybavuji CD mechanikou. Ok, jdeme do toho. Vyhrava Asus. Rozhodovala jsem se tak dlouho, ze z puvodni akcni ceny poskocil o 50 USD nahoru, ale na tom se uz preci nemuzu zastavit. Tak ho beru. S americkou dani me vyjde na 600$. Jsme happy. Doufam, ze nebudu brzy worry...

Koncem tydne maji deti volny patek a tak chceme jet na hory. Nejblizsi stredisko Loveland ski area (nema vubec nic spolecneho krom nazvu s nasim Lovelandem) slibuje otevrene sjezdovky.
Kata nema sustaky, tak hura pro ne do TJ Max. Den pred odjezdem na hory zjistujeme, ze Maty sice ma sustaky, ale ze nam chlapec opet vyrostl. A taky, ze jeho boty nejsou zrovna zimni model a maji uz nejlepsi casy za sebou.
Jsem nekompromisne ukecana, ze nemuzeme odjet na hory aniz by pubertacci nebyli alespon o nejakou tu hodinu uvolneni ze skoly, kdyz preci musime jeste nakoupit sustaky a boty pro Matyho.
Podleham natlaku a slibuji uvolneni v obedove pauze.
Ale..
dnes tez mame schuzku s Johnem a Lynnem a pripravujeme prezentaci pro Rotary club. Zacina se nam to rysovat. Asi jsem tady o prednasce jest nemluvila. John me ukecal na participaci v prednasce o Cesku. On chce pohovorit o homeexchangi, ale hlavni naplni ma byt povidani o tom jak se zilo za komunismu u nas. Nejdriv me trochu sokovalo, ze bych mela v anglictine vypravet cca 150ti rotarianum o komousich, ale jak se nam to zacina rysovat, dost me to bavi. Vypada to, ze ty lidi tady to bude opravdu zajimat.

V poledne vyzvednuti nestiham a tak milackove musi protrpet jeste matiku. Po 1pm. ale vyrazime na Centeru pro obleceni a boty a huraa smer Georgetown, kde mame zamluvene ubytovani.
Koupila jsem balicek obsahujici hotel, listky na vleky a pujceni lyzi pro nas tri za 500$, coz povazuji za koupi velmi dobrou.
Bohuzel jsme neuspeli v Idaho Springs, kam nam Betty a John doporucili zajit na jidlo do BeauJouis na pizzu. Dnes zavreno. Nahradni restauracka proti BeauJouis je docela slabota.
A tak po dosazni cile v Georgetownu, jdeme jeste na prochazku po mestecku a zavitame na "neco mensiho" do jedine otevrene mexicke restauracky. Dobra volba. Nachos se trema omackama, quesadilla s nuttelou a ovocem a burrito s bananem, jsou dokonale dobroty.
Cestou do centra tohoto kouzelneho, byvaleho zlatokopeckeho mestecka potkavame srnky primo v ulicich. Preskakuji ploty domku a prochazi se mestskym parkem. Rozkosne. Nikde nikdo, jen zasnezene mestecko, my a srnky.

Patek dokonala lyzovacka. Huraa, mi studenti milovani a pracoviti se dockali a maji moznost zalyzovat si na pravem Powder snow. Jezdi jen jedna lanovka a v provozu jsou jen dve sjezdovky, ale kvalita snehu a jen nekolik malo lidi, kteri si dnes prisli zalyzovat, nam umoznuje opravdu skvely lyzarsky zazitek.
Jsme trosku prekvapeni zastaralym systemem a docela starym modelem lanovky. Lepene permanentkynacitaji dva promrzli chlapici. Lanovka - trojsedacka nema nijakou zabranu proti vypadnuti ani pro opreni lyzi. Nohy se vam kymaceji ve vzduchu a musite verit, ze nesklouznete dolu. O nejake protivetrnem krytu si muzete nechat zdat. Ale kopce a snih tu maji opravdu skvele.

Vecer opet mexiko v Georgetownu. Srnky se dnes nekonaji, ale s tou pravou lyzarskou unavou, dvoudeckou vina a nadsenyma pubertackama je nalada opet skvela.








Žádné komentáře:

Okomentovat