pondělí 25. srpna 2014

24.8.2014 Sobota + Nedele

Sobota
Hokej, vstavame v 6. Dnesni logistika pomerne narocna, pac Maty trenink 8-9, tozn.cca 9.30 mozno vyzvednout. V 9.30 vsak zacina ve Fastu rozrazovani v plavani, kde potrebuje byt Kacenka.
Maty tedy zvlada trenink sam a po treninku ceka az ho budeme moc vyzvednout. Nastesti rozrazovani plavcu jde jako na dratcich. Kata ukaze jak se plave v CR behem priblizne 15 min a frcime na zimak. Dalsi casovka vzdalenosti, opet 15 minut, super! 
Vyrabim karbanatky se spenatem. Experiment, ale nejak ty zasoby zeleniny z farmy spotrebovat musim.
Dobry, i deticky se olizuji, i kdyz predem, kdyz slysely spenat v karbosich, sklebily se. Betty me nazyva skvelou kucharkou a zda se, ze ne jen ze zdvorilosti. Myslim, ze me vytvory tady se fakt docela daji jist. Bavi me ty mistni nove kombinace a experimenty.
Duck race - dlouho ocekavana a Johnem avizovana akce Rotary klubu, jehoz je John bosem.
Charitativni akce s dlouholetou tradici, jak je videt dle tisicu prodanych kacenek. Prachaci kupuji velke kachnicky, ktere pak ruzne dekoruji. Vyvrcholenim je zavod kacenek na mistni rece Big Thompson river. Vitez vyhrava 1000$
Zakoupili jsme za 10$ 3 kachnicky a zucastnili se zavodu. Nevyhrali a Johnovi vycinili, jak ze je to mozne!
Akce to je ale vyvedena, zavodem gumovych kachnicek zije cele mesto.
Vidime tez diky zavodu dalsi cast Lovelandu. Podel reky vede pekny park. Cast pro deti s vodnimi atrakcemi mi opet pripomina, jak vodni parky chybi v CR a jak v tomto smyslu staci malo.
Musim jeste vzpomenout cestu na zavod. Betty nas vezla autem Johna, coz je Kia Sorento, docela vysoky terenak. Uz pri odjezdu z domova zacalo prset. Znaje mistni pomery co se tyce pocasi, odjizdime v klidu a na lehko. 
Priblizne po 2 km od domu, Betty stavi na parkovisti u supermarketu, protoze pres dest neni videt na cestu.
Na parkovisti prichazi kroupy. 
Do 10 min dest ustava, vyrazime tedy. Avsak na silnici a hlavne pak na parkovisti dalsiho supermarketu, kde stavime dokoupit potrebne pomucky pro Duck Race, je povoden. Voda nemizi a je neuveritelne, jake mnozstvi vody za tak kratkou chvili muze spadnout. Nektera auta maji vodu az po dvere.
Dojizdime do Lovelandu a sviti slunicko. Vecer pri navratu neni po povodni ani stopa. Silnice, chodniky, parkoviste, vse suche.
Vecere na golfu Marriana Bute. Opet jsme pozvani, tentokrat placeni nenecham nahode. Velkorysost Johna a Betty je uzasna, ale nemuzou nam vsechno platit. Ja i Kacenka si davame si prvne stejcky, Maty obri burger. 
Seznamujeme se s Danem a Loras, kamarady Bet a Johna, kteri budou castecne par dni tez v zari v nasem sliveneckem dome. Fajn vecer.
Golf tady vypada skvele. Snad si tu tez zahrajeme. 

Nedele 
vstavani v 6.45
Hokej - konecne muzu videt cely trenink, zadna dalsi aktivita nam to nekryje. Velka radost videt Matyho jak mu to krasne jde. Borec, uz si pry zvykl i na mensi rozmer hriste. Pred polednem jsme doma. Chystam spagety s houbama, John si dava s nami. Kolem druhe vyrazime na nas prvni baseball game Colorado Rockies X Merlin Miami. Zapas je super zazitek. Bavi me jak si lide tady umi podobne akce uzivat. Baseball je docela dlouha hra, ale clovek se nenudi. V prestavkach hraje muzika, hracum se fandi v nejruznejsich rytmech, probihaji souteze, do publika se vystreluji tricka, lide chytaji micky, ktere odpalovac chybne odpali...
Po 8 smene ( celkem jich je 9 a je to jakesi kolo hry, jak jsem byla Matyasem a Johnem seznamena s pravidly) se zpiva song, jehoz text bezi na velkoplosne obrazovce. 
Dostali jsme ksiltovky a uz vime, ze jestli priste na Rockies, tak v barve purple - tmave fialove :-)
Cestou domu se stavujeme na veceri. Vynikajici zebirka v takovem novodobem skanzenu. Na zelene louce si tady vybudovali mestecko ala konec minuleho stoleti. Domy, kramky, restauracky. Vypada to pekne, jen trosku zvlastni, kdyz se clovek dozvi, ze mestecku je 15 let:-)
Seznamujeme se zde s nejmladsim synem B&J Davidem a jeho manzelkou. Sympataci:-)
S Johnem a Betty si cestou v aute zpivame slagry 60 let. Nasi pubertacky z toho privadime do varu. Nejdriv stridaji nejkvalitnejsi ksichtiky, pak nasazuji sluchatka:-)
Nevim proc nejvetsi puberta musi zacit nabirat na obratkach zrovna ted a tady...
Zlata Betty s Johnem a jejich trpelivost.

Žádné komentáře:

Okomentovat